Cum să fii fericit și satisfăcut!

Primul meu articol aici vreau să fie despre fericire și satisfacție personală, despre o viață trăită așa cum ți-o dorești. Nu despre norme morale sau idealuri în viață. Nu despre planuri grandioase de viitor sau despre reguli impuse de societate ci despre o viață împlinită creată de tine.
Nu vreau să te învăț a trăi de parcă aș fi eu un mare specialist în asta. Dar, vreau să-ți spun că de cele mai multe ori, oamenii care se conduc după anumite norme din societate, eșuează.
Regulile naturii nu funcționează! Vreau să-ți spun…
Că cei care duc un mod de viață sănătos se îmbolnăvesc de cancer și mor. Că în închisori nu stau doar criminali sau mafioți. Că stupefiante nu consumă doar narcomanii. Că accidentele se produc nu doar din cauza celor care se urcă beți la volan. Că nu doar copiii celor care duc un mod de viață nesănătos, au leucemie sau au nevoie de vreo operație costisitoare. Relații ideale nu există. Că nu doar persoanele sărace își aruncă copiii în tomberoane de gunoi sau veceu, și că, nu doar romii, invalizii sau bătrânii cerșesc pe drum. Că pot face stop cardiac și cei care se ocupă cu sportul sau mănâncă doar bio. Că nu doar oamenii social vulnerabili fură. Că nu doar medicii îți pot salva viața. Și nu doar narcomanii sau prostituatele au boli venerice. Satisfăcuți de viață nu sunt doar bogații iar inculți nu sunt doar săracii. Agramați nu sunt doar cei care nu merg la școală. Iar, oamenii mor nu numai din cauza bătrâneții sau a bolii. Moartea nu are limite, ea nu vine după cineva anume pentru al lua în rai sau în iad și ziua morții tale nu este scrisă undeva anume etc.
Primul meu articol aici vreau doar să-ți conecteze logica la întrebări. Să te motiveze ca să-ți trăiești viața așa cum ți-o dorești, fără prejudecăți și reguli stricte, fără blocaje sau limite. Unicul expert care te cunoaște cel mai bine și îți poate dicta cum să trăiești, ești doar TU. Tot ce te poate face satisfăcut de viață este sinceritatea, lipsa invidiei și acceptarea propriei persoane ca „întregul suprem”.
Oamenii stau lângă tine, nu pentru cine ești tu ci pentru cum se simt ei când sunt alături de tine.

da5b7177a2de1a89f602e9861f07d035

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s