Începutul pasiunii mele

Pasiunea mea pentru haine și cusut a început cu mulți ani în urmă, pe când încă nu învățam la școală. Îmi aduc aminte foarte bine de zecile de rochițe pe care le aveam în garderobă. Nu, nu am fost un copil alintat. Norocul meu a fost mama! Cea care în fiecare miercuri (pentru că era zi de piață) răscolea second hand-ul în căutarea hainelor deosebite. Nici un lucru adus acasă nu-și păstra starea inițială. Pe atunci avea o mașină de cusut de mână, ca mai târziu să devină moștenirea mea și pasiunea care mă va salva de la multe.
Deja în clasele primare știam ce e aia să stai ore în șir și să confecționezi ceva cu mâna ta. (Mai târziu am aflat că există și un termen potrivit pentru acestea, hand-made).
Am început de la confecționarea hainelor pentru păpuși, ca mai apoi prin clasa a V-a să-mi pot confecționa propriile fustițe. Pe atunci la second-hand puteai procura 3 haine la preț de 1 leu, așa că, nu făceam mare cheltuieli. Găseai multe haine calitative.
Am avut întotdeauna un sentiment aparte față de haine și de munca depusă pentru a le confecționa. Pentru mine brandul care se ascunde în spatele hainelor nu a avut niciodată importanță. De ce? Pentru că majoritatea hainelor din garderoba mea nu-și păstrează starea inițială. 😀
„O haină calitativă trebuie să fie dintr-o pânză naturală”, asta e unica regulă după care mă conduc. Accesorizarea, culorile și modelul vin de la sine. 🙂
Nu m-am condus niciodată după tendințele modei pentru că am un stil al meu aparte conturat. Ador stilul „boho chic” pentru croiurile ne-ordinare și imprimeurile senzaționale și „extravagantul clasic” în materie de nuanțe și modele non-combinabile.
Astăzi nu mai pierd atât de mult timp la second în căutarea hainelor fiindcă piețele de mâna a doua de la noi, nu mai sunt cele de cândva. Multe haine le poți găsi în magazine, noi și la un preț mai mic, la fel și o bucată de pânză poate fi mult mai accesibilă.
Nu am mers mai departe la o școală profesională, universitate sau cursuri de croitorie și nu am făcut nici o mare afacere din cusut, am mici venituri pe care le investesc la fel în haine. Dar despre acestea și multe altele vă povestesc în postările următoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s