Lola Majeure „7 zile în Rai”

După lecturarea acestei cărți încă rămân confuză. Nu știu dacă mi-a plăcut sau nu, nu știu nimic, nu mi-a lăsat încă nimic în urmă. Chiar dacă e 18+ nu mă așteptam ca lucrarea să fie doar despre sex și cuvinte vulgare totuși mă așteptam ca autoarea să fie mai directă și mai dură cu realitatea pe care o redă. De mult nu am citit o carte (dacă se poate numi astfel) de 110 pag. poate că de asta și nu a ajuns încă nimic la mine? A trecut prin mine ca un eseu lecturat în 2 ore, cu câteva pauze de cafea sau ceai.

Ți s-ar părea de la început că toate evenimentele se învârt în jurul unei prostituate mai manierat o „vânzătoare de amor„ cu un tarif special care își face lucrul atât pentru bani cât și din plăcere, de fapt ia de la tine ceea de ce nu ai nevoie. Pe Nona o poți lua acasă pentru orice, pentru curățenie, pentru sex sau chiar să stați alături și să scuipați în pod.
Eu am prins însă povestea celor 4 personaje care au intrat la Il Paradiso… „3 femei și un bărbat. Dacă ar fi întrebat-o cineva care dintre aceste trei e mai frumoasă, ar fi ales-o pe cea mai în vârstă. În blană lungă până în pământ, cu păr negru, aranjat în bucle până la umăr. …la sigur, domnul D., și-ar fi oprit privirea asupra blondei…Fata nu avea mai mult de 25…-Nona, se adresă bărbatul celei de-a treia femei, domnii întreabă la cine am venit. – La bărbații voștri, răspunse aceasta. Pe al dumitale nu-l ating.” fiecare cu istoria s-a deosebită.

Puține momente am imortalizat din carte dar sper că atunci când le citiți să le înțelege-ți și voi:

„-Trebuie să-ți găsești o fată de treabă, una bună. -Aș vrea una rea, mai degrabă. -Toate suntem rele, toate, chiar și cele bune.” 

„-Flecăreala aiurea e mai bună decât futaiul aiurea. Te las curat ca lacrima”

„-Ai acceptat să rămâi cu el, de ce-l necăjești? Îți plac banii? Îți plac banii lui, ar trebui să-și placă și bărbații”. 

Am întâlnit și situații triste cu o doză de umor cărora le-am dat dreptate și la care chiar am zâmbit: „Întotdeauna existau femei mai în vârstă care îl acostau pe Maximilian. Pe toate le refuzase. Dar babele…numai la gândul de a fi cu una din astea sub el, i se întorcea stomacul pe dos. Babelor trebuie să le oferi locul în transport, nu să le pipăi pe sub bluze.”

Nu vreau să ofer detalii despre sfârșit dar cu siguranță l-am văzut altfel, mă așteptam să fie altfel….

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s