Kozlovna Ceska Pivni Restaurace

Astăzi vreau să vă vorbesc despre Kozlovna un local pe care îl puteți găsi pe str. IMG_20171214_195827_HDRAlexandru Pușkin 24. Se află chiar în centrul Chișinăului și din punct de vedere a locației este destul de comod. Kozlovna este un fel de berărie/ restaurant ( ei pe dracu nu restaurant) unde se adună lume multă (de obicei de vineri-duminică chiar e plin) care vâră în ei bere și țigări de le „crapă ochii”. Desigur sunt o amatoare de vinuri și nu consum bere deloc dar datorită prietenilor mei cărora berea li se pare „carul divin” ajung să pășesc și eu pragul unor astfel de localuri. Sigur că eu servesc un vin, cafea, ceai sau ceva din sărățele, iată ce preferam să consum la această berărie:

 • chipsuri de casă- dacă ai norocul să le prinzi proaspete sunt chiar gustoase dacă nu miros a ulei împuțit,
 • crutoane- de fiecare dată din ele poți să scurgi ulei o cană.
 • cartofi pai- de obicei peste tot sunt la fel.
 • cașcaval- care e peste tot la fel.
 • gustare mixtă la bere- care conține peștișori cu măruntaie și căcat, inele de ceapă  care de regulă ar trebui să fie crocante dar ce să vezi că nu sunt și cartofi prăjiți.

De alte bucate aici nu mă ating, nu prea am încredere eu în bucătăria lor…

Astăzi nu o să vă vorbesc despre prețuri, cantitatea porțiilor sau calitatea berii de acolo ci despre atârnare față de clienți și promoțiile fantome.

Prima experiență neplăcută pe care am avut-o la Kozlovna s-a întâmplat atunci când am mers cu un prieten la un pahar de vin și chiar dacă erau locuri libere la masa de 4 persoane aceasta ne-a zis că mesele sunt rezervate ( sigur pe mese nu era afișat că e rezervat) și că putem lua loc doar la masa de 2. Am comandat o sticlă de vin roșu sec și la solicitarea să fie aduse pahare pentru vin (la o experiență anterioară tot la ei am primit pahare pentru apă, dar credeți-mă știu în ce fel de pahare ar trebui să se servească fiecare vin) nu ce le cade lor sub mână, chelnerul s-a arătat indignat iar deservirea după aia a fost chiar neplăcută. S-a apropiat de câteva ori să ne întrebe dacă la sigur nu dorim ceva la vin, iar când am finisat sticla s-au apropiat și ne-au zis că au venit persoanele care au rezervat masa (de 4 locuri) și într-un fel ar trebui să ne sculăm și să facem „picioare” din localul lor.

O altă experiență neplăcută după care chiar nu voi mai păși pragul acestui local, am trăit-o recent. Am mers cu prietenii să ne relaxăm, fetele am comandat câte un rom bacardi iar băieții s-au aruncat la bere mai ales că acum Kozlovna are promoția 3+1. După ce au consumat câte trei beri au solicitat de la chelneriță să li se aducă și a patra (gratis) conform promoției. Tânăra cu o față deja speriată (probabil că ea știe că promoția e un fake) le zice că aceasta funcționează doar dacă comanda se face de la început de 3 beri, nu după ce le-ai consumat și că ea deja nu poate face nimic. A fost întrebată atunci, de ce nu e specificat despre aceasta însă-și pe cartonașul cu promoția, de ce ea nu a anunțat de la început despre cum funcționează această promoție și care este logica în a comanda trei beri care să le ții lângă tine să se aerisească și să se încălzească? Și cum chelnerița nu a știut să răspundă s-a solicitat să vină administratorul localului și să clarifice el/ ea situația dată.

În câteva momente s-a apropiat o doamnă înfocată rău și a început a striga încă de la câțiva metri de masă, fără să se prezinte sau să se apropie frumos… (prezint un mini dialog care m-a frapat prin dârzenie, neprofesionalism și incompetență)

-„și voi vreți? ce vouă nu vii clar în promoția asta? de aiștia ca și voi știți câți am eu pe zi care vin și cer bere gratis? domnișoara v-o spus să comandați trei beri și a 4 e gratis? bla bla bla…”cu vocea ridicată era de neoprit.

– vă rog frumos de ce d-voastră nu ascultați mai întâi ce vrem să spunem, dar încercați să ne intimidați?…

– bla bla bla „eu sunt stăpâna localului și eu fac promoțiile astea”…

d-voastră sunteți stăpâna localului și vorbiți astfel cu clienții? arătați-ne vă rog pe promoția dată, unde scrie că comanda de trei beri trebuia făcută de la început? de ce nu este specificat nicăieri cum se face comanda? d-voastră induceți proprii clienți în eroare…

-bla bla bla „după ce v-ați îmbătat căutați de-am bere gratis…”

ascultați-ne vă rog și pe noi, după ce am băut câte 3 beri și am făcut și alte comenzi, ne putem noi permite să achităm încă o bere și nu avem nevoie de una pe gratis, dar promoția nu este făcută corect…”

Mai departe vă povestesc un rezumat fiind-că discuția a durat c-am mult și neplăcut. „D-na a zis că noi am venit la ea acasă, că ne-a primit „cumsecade” chiar dacă noi nu corespundem într-un fel localului ei. Că e o femeie profesionistă și a făcut studiile nu știu unde și este de specialitate „PSIHOLOG” și că ea cunoaște bine oameni din ăștia care vin și încearcă să ceară pe gratis și cărora nu le convine multe. Apoi, ba că promoția este corectă și că noi nu o înțelegem, ba că promoția este făcută de cei care aduc berea și poate că e greșeala lor dar acolo e scris totul clar. În plus că noi am făcut comanda după meniu și nu după cartonaș iar acolo nu este indicată promoția. Și că, de fapt până la urmă tot noi suntem cei de vină și că ea nu are de gând să-și ceară scuze (într-un fel de faptul că noi suntem niște prostănaci care dorim să bem pe gratis)…

Am cerut cartea de reclamații, care ne-a fost adusă și aruncată pe masă într-un fel batjocoritor…și iată ce găsim în ea…

 • Reclamații asupra promoțiilor anterioare,
 • Reclamații împotriva chelnerilor,
 • Reclamații împotriva administratorului localului.
 • Reclamații împotriva neregulilor la achitare…

IMG_20171214_195244_HDR

În plus iată și câteva recenzii găsite online la acest local….

dacă doriți totuși să mergeți în acest local iată ce puteți găsi acolo:

 • personal drăguț dar incompetent să răspundă la câteva întrebări elementare, nu știu simplu a comunica.
 • deservire arogantă dacă faci o comandă modestă.
 • mâncare sceptic preparată în nu știu ce condiții.
 • mâncare cu surprize neplăcute.
 • o comandă simplă de o sticlă de vin care poate veni în 30 min.
 • o masă incomodă dacă veniți în doi.
 • promoții care nu funcționează.
 • un proprietar/administrator care vă poate face de căcat.
 • sentimentul nu că ești client care achită anumite servicii ci că ești oaspete nepoftit.
 • o amplasare comodă chiar în centrul orașului.
 •  un veceu curat chiar dacă e flux de oameni.
 • un local drăguț dar c-am jegos

În rest parcă e totul ok 😀 Eu personal am fost pentru ultima dată la ei…

IMG_20171214_194905_HDR

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s