Detașare

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o temă mai delicată, despre o perioadă din viață prin care trec destul de mulți oameni și care trezește de cele mai dese ori o mare dilemă pentru propria ta persoană. b4ea39026f009cbd619391b6899aa1deCa să nu mă îndepărtez de la tema relațiilor de cuplu, familie, sentimente sau educație la care am apelat în ultima perioadă, o să vorbesc astăzi despre separare sau divorț. Cunosc multe persoane implicate în relații nefericite. Și atunci când îi întreb „care e problema? și ce te ține să ieși din relația dată, dacă persoana cu care ești alături nu-ți mai provoacă nici o plăcere?”. Răspunsurile sunt de două feluri legate de frică și copii. Frica este o temă aparte pe care o înțeleg dar nu înțeleg de când copiii au devenit o piedică și o scuză în fața neputinței tale?
De când relația voastră care a început între voi doi și care astăzi este nefericită cade pe umerii copiilor?
De când copiii sunt o justificare a problemelor dintre maturi?
Ce vrei să-i înveți pe copiii tăi din relația ta nefericită?
 Cum le explici copiilor tăi care te văd nefericit/ă despre fericirea și dragostea dintre două persoane?
Ce le spui copiilor tăi despre certurile frecvente care au loc în familia voastră?
Divorțul nu este o tragedie, divorțul nu este ce-a mai mare problemă din viața ta. O problemă este să nu fii sincer, să te minți singur pe tine și pe copiii tăi și să-i înveți lucruri greșite despre iubire. Problemă este să trăiești într-o căsătorie nefericită și să-ți reverși mania asupra copiilor tăi.
Divorțul înseamnă separare, separarea de o persoană alături de care nu te mai simți confortabil și bine, de o persoană a căror interese nu mai au un numitor comun, de o persoană cu care discuțiile nu se mai leagă iar plăcerile comune nu mai sunt plăceri.
Copiii nu sunt parte a divorțului ci produsul responsabilității pe care fiecare la-ți luat pe umeri.
Oamenii sunt diferiți și se dezvoltă diferit în dependență de necesitățile pe care le au, de interesele pe care le dezvoltă într-o anumită perioadă. Din acest motiv la un moment dat lucrurile nu mai funcționează cum ar trebui, fiecare tinde spre plăcerile sale iar relația se răcește. Lipsa intereselor comune provoacă disconfort, disconfortul la un moment dat irită iar iritarea în permanență aduce neînțelegere, ceartă și ură. Cât de bine nu va-ți strădui să mascați aceste momente în fața copiilor ele oricum vor ieși la iveală. Și tot binele pe care doriți să-i învățați pe copiii voștri se va transforma mai degrabă într-o parte negativă.

Nu epuiza în zadar sentimentele tale!
Orice lucru reparat se va strica din nou, el nu va mai funcționa ca la început!

 

Sursa foto: pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s