Prizonieri

on

Nu am auzit niciodată pe cineva să spună că iar plăcea să fie mințit. Cu toate astea majoritatea oamenilor se tem de sinceritate. A dracului ce se tem de sinceritate. Minciuna e mai dulce, e mai plăcută auzului. De aceea, majoritatea acceptă sinceritatea doar dacă este și ea dulce. Sinceritatea despre sentimente, acea pozitivă, ea întotdeauna este acceptată.
Toată ura asta pe care o avem unul față de altul vine tot din sinceritate. Noi ne mințim de fapt că urâm minciuna, adevărata ură o avem față de sinceritate. Ea doare extrem de mult, frige, taie adânc, ajunge exact acolo unde nu vrei să ajungă nimeni niciodată. Din acest motiv porți cu tine întotdeauna un filtru prin care treci cuvintele, emoțiile, atitudinea.
Nici moartea nu provoacă atâta durere și ură cât provoacă sinceritatea. Atitudinea asta a omorât atâtea vise, speranțe și planuri de viitor încât chiar merită un memorial.
Pentru sinceritate trebuie să fii pregătit, atât să o auzi cât și să o spui. Să fii sincer fără să te afecteze e un act imens de curaj și verticalitate.
Suntem prizonierii propriului corp în care trăiește lașitatea și minciuna. Niciodată nu vom fi gata să stăm față în față cu adevărul. Viața astfel e mult mai frumoasă, e mult mai simplă, e mult mai ușoară, e fără responsabilități.
Lipsa sincerității te protejează de consecințe. Consecințele care uneori te pot costa mult.
Cât de sigur ai fi de viața ta dacă ai merge pe un pod putred? La fel e și cu sinceritatea. Nimeni nu riscă până la capăt cu ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s