Mărul interzis

on

E atât de ușor să vorbești atunci când nu duci rostul cuvintelor tale. Când nu-ți ei nici o responsabilitate asupra celor spuse. Când tu vorbești doar pentru a crea aparențe iar golul umplut e doar o voce care de obicei deranjează. E ușor să vorbești despre demnitate când tu nici măcar nu o ai. Când curajul tău se limitează doar la un gest prost făcut. E greu să conștientizezi că ești un nimeni în această lume, că tu ca om nu valorezi nimic. Completezi cu cuvinte mai puțin cunoscute, dar nici asta nu-ți dă valoare.
Cât costă viața ta în această lume? Exact atât cât îți permiți să faci! Există doar o singură delimitare în efortul pe care îl depui.
Ai pierdut controlul supra lucrurilor pe care le-ai deținut și care au însemnat pentru tine atât de mult și asta datorită faptului că ești un om iresponsabil. În loc să-ți dai seama de cele făcute și să stopezi, tu te scufunzi tot mai mult în greșeli. Nu, asta nu-i disperare! Asta e invidie față de oamenii din jurul tău, față de oamenii cu adevărat satisfăcuți.
Ai visat la multe și ți-ai creat planuri grandioase de viitor dar totul a eșuat. Acum nu ai ce să-ți atribui, în lumea ta, tu ești lipsit de demnitate și de vise, ești lipsit ca om de tot ce e frumos. Până și gesturile tale denotă iraționalitate pentru cei din jur. Tu, atragi oamenii în viața ta iar faptul că ei te-au părăsit tot ție ți se datorează. Asta nu e selecție și nici izolarea ta față de ei, asta ei te ignoră.
Realitatea socială nu-ți permite să trăiești de unul singur de asta ești doar încă un frustrat în lumea în care trăiești. Lipsit de tot ce te-ar face satisfăcut viața ta e pur și simplu irosită.
Tu nu ai imagine deloc iar pe cei care au încercat să o trezească cumva în tine, tu i-ai dezamăgit. Soarta ta e să suferi în singurătate pentru-că nu ai însemnat nimic pentru cei din jur dar nici pentru Tine.

P.S. Sunt gesturi pe care pot să le motivez, gesturi făcute din disperare. Dar, sunt gesturi pe care nu le accept, gesturi făcute din lipsă de moralitate. 

Un gest nou simțit: Dezamăgire 
Semnat EU

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ăilien spune:

  Când vorbești de moralitate, bați cîmpii. Un om cu moralitate înaltă, știe unde sunt limitele impuse de societate. Or, tu nu știi ce e aia moralitate și nici unde se află unele limite. Iar disperarea este exact același lucru.

  Apreciază

  1. Dicționarul ne spune că moralitate înseamnă conduită, bună purtare, corectitudine, caracterul a ceea ce este moral. Dar poate și dex-ul este unul fără moralitate :))
   Ce ține de limite, fiecare are limitele sale.. Ceea ce o să fie limită pentru tine posibil să nu fie și pentru mine sau invers… Aici nu putem generaliza.
   Iar disperare înseamnă pierderea oricărei speranțe, o situație fără ieșire.
   Dar cine știe…poate tu te conduci după un alt Dex și la tine or fi sinonime :))
   La mine moralitatea înaltă cu disperarea nu se leagă deloc. E o lipsă de logică…dar o fi subiectiv…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s