Antipatie reală

Pierderi de vise. Realități în care oamenii sunt total diferiți. Realități în care oamenii nu se regăsesc și vise în care noi ne simțim în libertate.
Unele postări de aici sunt despre asta, despre realitatea care uneori te acoperă și vrea să te omoare, despre vise în care trăiești și sunt mai vii decât realitatea. Cum ar arăta lumea dacă ai scoate-o în realitate din capul tău, cu tot cu poveștile ei?

Bulversare de gânduri și antipatie reală, asta îmi aduce noul an. Asta e realitatea care uneori pare atât de efemeră. Să-mi bag piciorul (pentru-că nu am altceva ce băga) în toate obiectivele voastre pe care le planificați an de an, dar la care nu ați ajuns și nu o să ajungeți niciodată. Folosiți de societate și de regulile ei, dacă nu trecem la fapte așa și vom muri cu vise prăfuite. Eu vreau ca egoismul meu să se transforme în realitate. Exagerări exasperate pentru unii, dar anul ăsta vreau să mi-l dedic. M-am „căcat” pe empatie, ajutor și solidaritate, de astea unii chiar au profitat, pe rușinea și frustrările cu care noi trăim zi de zi. Fără acte de caritate care dau speranță unora să fie leneși și împuțiți. Anul acesta nu o să mai dau boschetarilor banii mei pentru cafea, am nevoie de ea, mai ales atunci când muncesc câte 12 ore pe zi.

Poveștile de anul acesta vreau să fie doar pentru mine. Procesul dezvoltării mele stagnează de fiecare dată când mă întorc să ridic pe cineva de jos, iar, faza cu „ajută-l pe aproapele tău” e mare bull shit  în societatea noastră, m-am convins de asta atâtea ori. Sună dur, dar nimeni nu poate scăpa de selecția naturală.

Senzațiile de euforie vin doar din poveștile personalizate, din poveștile pe care le condimentezi tu. Lumea se învârte în jurul nostru, anul acesta vreau să trăiesc inversul.

Indiferența, ura și lipsa de atitudine întotdeauna m-au demoralizat, dar asta n-a schimbat nimic, oamenii continuă să fie la fel, prostia îi face să trăiască mult și fericiți, ironia sorții. Epidemie de atrofiere cu care n-o să poți lupta niciodată. Cu sau fără tine, lumea trăiește la fel. Victimizarea socială e o formă de incapacitate de dezvoltare personală, de care eu în acest an vreau să mă dezic.

 

Imagine: Sculptura White Rabbit de Danny van Ryswyk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s