Iubire in grup

on

Îmi urăsc vecinii. Dacă ar există iad și un cazan cu foc, aș dori să ardă toți acolo. Vecinii mei sunt cei mai insuportabili oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Deasupra mea e amplasată psihiatria, un copil țicnit care aleargă pe diagonală câteva ore pe zi, el doar aleargă și urlă într-una, asta e tot ce face. O femeie tâmpită, care suferă de mania ca ceilalți să mănânce totul din farfurie. Un bătrân oligofren care îi trimite pe toți undeva,  în pulă, în pizda măsii, nahui sau în vreo altă locație cunoscută doar de el. Din spusele lui el „blia o slujât în război” și nimeni să nu aibă vreo pretenție. O babă care suferă de balbism, pe ea niciodată n-o înțeleg ce strigă. Acolo mai trăiește și un bărbat mai tânăr, el întotdeauna se aude cum geme de tristețe. Ăsta uneori se mai joacă cu copilul, el râde iar cel mic plânge. Presupun că e un joc interesant. Vecinii ăștia sunt pasionați și de artă, dimineața se (mă) trezesc cu simfonia nr. 5 a preotului Vasile și corul măicuțelor. 

Dar posibil să mă greșesc, deasupra mea o fi și grădina zoologică. Sunt sigură că pe scări uneori coboară niște elefanți, zebre sau capre.

Alături trăiește un bătrân. Într-o zi l-am prins cum mă urmărea când citeam goală la balcon. De atunci nu am m-ai dat ochii cu el, sper că nu a murit.

Ușă în ușă cu apartamentul meu trăiesc niște vecini care au furat lumină de la mine mai mult de jumătate de an. Ăstora chiar le doresc un loc aparte în iad. După ce am clarificat situația cu lumina, a doua zi am găsit scris pe ușa mea „pulă”. Măcar să fi lăsat un număr de telefon… 🙂

Mai am un vecin „surd”, când se uită la televizor pornește tot sunetul. Pentru el nu contează ora, dacă îi abate să privească televizorul la orele 2-3 de noapte, el o face. Tot de la vecinul ăsta am învățat un vocabular întreg de înjurături, cum ar fi „ibucii pidaras”, „iobanii dibil”, „iobanaia tvari” și multe, multe altele.

La etajul de sus mai există și niște băieți drăguți, s-au mutat acum în toamnă. De fiecare dată când îi salut îmi răspund cu bună ziua.

Dar vecinii mei sunt și drăguți. Cum vine timpul cald, ei își beau ceaiul și cafeaua de dimineață, chiar la masa din fața blocului dar și la prânz când mă întorc acasă îi găsesc tot acolo. Ei până și cina tot la masa aia o iau. Ei sunt atât de drăguți încât toată vara nu lucrează deloc, au liber de la șefi și toată ziua o petrec în fața blocului, mănâncă, beau, fumează și se distrează. Viață unsă cu miere!

Să nu aveți impresii greșite, ei sunt și gospodari. În fiecare weekend, dis de dimineață își spală covoarele chiar în fața blocului pe asfalt, vreo două ore spală bine asfaltul și vreo 5 ore zestrea, iar în timpul ăsta spun și bancuri așa ca să audă toți.

Cu siguranță asta nu-i tot, unii din ei se mai îmbată și își pierd „adidașii” la intrare sau vomită pe scări de jos până sus, de dimineața să vadă toată lumea ce Van Gogh e el. Unii din ei fumează chiar pe scara blocului, nu cumva să le degere ouăle dacă or ieși afară.

Aici o să fiu dură, dar cred că și pentru copii există un loc aparte de chin. Ăștia toată ziua urlă, ei nu au echilibru deloc și întotdeauna pățesc câte ceva. Ei parcă duc un business unde mereu au de împărțit ceva, și se bat și bocesc și urlă unul la altul.

Mai am un vecin pe care eu încă nu l-am descoperit. El odată pe săptămână își întinde pe funie un șir de ștergare albe brodate, de toată frumusețea. Le spală într-un „lighean”, le scutură în bătaia vântului și le întinde în văzul tuturor. Până nu l-am văzut cu ochii mei credeam că e o băbuță care își scoate la soare zestrea de moarte s-o apere de molii. Ce are bietul om?

Eu am fost un vecin bun, vreo jumătate de an, până nu a început să mă sufoce tot coșmarul ăsta. Acum am boxe, la care ascult muzică foarte des, tot sunetul…
Eu fac cu ei terapie muzicală.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s