Despre acei bărbați

Ultimul timp am tot criticat bărbații, pentru ceea ce fac sau cum se comportă. Despre eroismul lor vorbesc mai rar. Despre faptul că uneori, unii bărbați dau dovadă de cea mai mare tărie de caracter și de răbdare, uneori chiar una exagerată. Cum stau ei liniștiți și rabdă toate capriciile noastre, cum ne ascultă morala, deseori prea multă morală. Cum ne satisfac poftele sau cum își justifică faptele, cu atâta durere, cu atâta milă. În diferite perioade ale vieții am apreciat diferite calități ale bărbaților, ceva normal, doar suntem în creștere.

Astăzi, vorbesc despre eroismul bărbatului în contextul unei scene pe care am urmărit-o mai bine de 6 ore…
„Ora 10.30…
El și ea stau pe banca din fața blocului… De la început scena era destul de liniștită. Un cuplu tânăr și drăguț discută pe o bancă. Îmi fac cafeaua și-i privesc prin geam. Discuția dintre cei doi începe să se aprindă iar ea o dă cu plânsul. Pe bune, era atât de tristă și atât de „jeloasă”. El încerca să-i tot lămurească ceva într-o manieră calmă, tot se da să o îmbrățișeze și să o ia mai aproape. Ea se tot da la o parte și își întorcea privirea. Toată sceneta asta a durat până la 16.30… timp în care bietul bărbat a reușit și să îngenuncheze, și să stea alături, să se apuce de cap, să-i sărute mâinile, să se învârte în jurul ei și să se justifice pe deplin” 

Dacă solidaritatea mea feminină de la început încerca să fie de partea ei, până la sfârșit a cedat. Să pierzi tu „prințesă”  șase ore din viața ta pe o scenă ca asta? Și apoi câtă răbdare să ai tu mă nene, ca să te învârți atâta în jurul cretinei care pe drept vorbind chiar se alinta, ba bocea, ba mânca banane?! Avea nevoie de vitamine fata ca să prindă la putere. Nu de alta, da de unde atâtea lacrimi și atâta sâcâială să scoți chiar din tine?!

Nu știu cu ce a greșit bărbatul…Dar sper că era ceva mai serios decât un like pe facebook sau vreun comentariu pus sub vreo poză a unei madame mai sexy decât ea. Pentru că, să pierzi tu atâtea ore pentru așa ceva, ar fi cea mai mare prostie și cretinism făcut în istoria ta de viață.

La un moment dat mi se făcuse atâta milă de el, de-mi venea să ies afară și să-i zic bărbatului că-l iau la mine dacă ea nu-l mai vrea… Nu de alta, da unde găsesc eu un bărbat care să-mi rabde scenele mele de criză tocmai 6 ore?! Pe bune, scenele mele oricum durează mai puțin. :))

16.30..Se ridică ambii de pe bancă..El o conduce până la scară și vrea să o îmbrățișeze. Ea îl împinge îngâmfată. El se urcă în mașină și pleacă…

Cele mai bune lecții de viață le primesc din astfel de scene. Când le privesc dintr-o parte și înțeleg cât de prost arată. Cât de prost arată o femeie în contextul ăsta și cât de penibilă e toată situația.

Unii bărbați sunt buni, sunt cei mai buni, în relații, în pat, la serviciu… Dar înțelegi asta doar în anumite momente din viața ta. Când ei/ele nu mai sunt lângă tine. Până atunci aceste lucruri stau ascunse. Tu nu le vezi și nu le apreciezi, atât timp cât te consideri în prim plan într-o relație.

P.S Nu știu dacă ei s-au împăcat ori nu (pe loc)…dar cu siguranță cearta și supărările vor mai dura câteva zile…Trebuie ea să se lase alintată…

 

Sursa foto: Pinterest; imagini personale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s