Mojito Terace and Restaurant

Un fel de glamour moldovenesc….
Mă scuzați că vă bat la ușă și vă deranjez din „pafosul” (glamour) în care vă aflați dar azi și aici, nu o să scriu deloc de bine.
Nici măcar nu știu de la ce să încep…
Scriu astăzi despre unul printre cele mai „glamouroase” localuri din Chișinău. Da recunosc, acest local nu este de mine, nu este deloc pentru relaxarea și confortul meu.

Mojito Terasa, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 152, mai exact lângă Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și lucrează între orele 12.00 AM- 12.00 PM. Situat pe una dintre cele mai comode locații din Chișinău, acest local adună lume de tot soiul, mai concret „elita” societății noastre.

67470543_2530107337077366_4232988444017557504_n

Am decis într-un sfârșit de weekend împreună cu o prietena să mergem și noi la un pahar cu vin, și pentru că am vizitat practic toate localurile din centrul orașului, decidem împreună să mergem la Mojito, chiar dacă știu că acest local e o mare coștireață (planificam de mult o recenzie, după o experiență neplăcută de anul trecut la ei). 

La intrare un băiat și o fată care întâmpină oaspeții ne-au analizat din cap până la picioare și în loc să ne primească ne-au trimis la o altă domnișoară care într-un fel are și ea o funcție acolo, să ne spună unde să luăm loc. Ne apropiem de ea și îi zic amabil.
Bună ziua, avem nevoie de o masă la umbră.
-Câte persoane veți fi?
– Suntem noi două, dar probabil să se mai apropie încă două persoane.
Ne arată o masă chiar în inima soarelui și zice iată acolo sunt locuri libere, timp în care jumătate de terasă erau locuri libere la umbră.
Gmmm…  am cerut o masă la umbră, vi se pare că acolo e umbră?
Cu o față nedumerită și acră ne zice să o urmăm și ne arată două mese libere sub un copac lângă zona pentru copii, după care ne îndeamnă să alegem una din ele.

67531370_2532116493543117_9094922716221276160_n
 

După vreo 10 min. se apropie chelnerul (nu știu cum îl cheamă, un pubertin de vreo 17-18 ani) și ne aduce meniul, un meniu super jegos și lipicios, și ne plasează o promoție pe masă. După câteva minute bune în care chiar nu era nimic de ales, decidem să ne folosim de promoția lor „frumoasă”. Știu bine ce gust trebuie să aibă un Aperol Spritz, cu siguranță nu de portocale bâhlite și țuică și știu bine ce gust trebuie să aibă niște sushi Philadelphia cu pește proaspăt și nicidecum înghețat și dezghețat de 10 ori. În sushi cel mai important este prepararea corectă a orezului și calitatea peștelui iar dacă voi nu aveți pește „bun” iar bucătarul elementar nu știe a pregăti orezul, mai duceți-vă dracului cu așa rahat, că asta nu e mâncare ci bătaie de joc de produse (magazinul Fidesco de pe șos. Hâncești 20, a deschis un compartiment pentru sushi, mergeți și vă învățați la ei). Si da! nu mai amestecați sosul de soia cu apă, costă destul de ieftin, iar la așa porcărie de mâncare ar fi fost unicul măcar care ar fi schimbat gustul.

IMG_20190802_184124

Nu, nu am băut tot rahatul ăla de lichid și am decis să facem comandă de o altă băutură. Oi fi eu proastă și nu oi înțelege nimic în băuturi de „calitate” dar pe bune, majoritatea cocktailuri-lor să fie cu albuș de ou? (dintr-o experiență anterioară, am vomitat de la o așa băutură, unde mai dai că și pute rău de tot)…

IMG_20190802_201713.jpg

Chem pubertul (așa vreau eu să-l numesc pentru că un om matur nu se comportă în felul dat) să ne deservească și îl întreb amabil dacă din cocktailul cu albuș de ou e posibil de de-l scos, oricum se folosește doar la spuma de deasupra. La care ăsta, face o meclă uimită rău și pe o voce iritată îmi răspunde… Adică? cocktailurile date sunt invenția proprie a barmanului și ele așa se pregătesc, nu se exclude nimic…comanda-ți altceva dar… sau așa cu ou…
Îi zic că băuturile cu ou sunt dezgustătoare, cine dracu le mai consumă? …. la care el cel mai probabil m-a trimis în gând…dar îmi răspunde doar…nu poate să fie așa, fetelor le place! (gen… de unde au mai venit și proastele astea care nu înțeleg nimic într-o băutură bună?)

Preț de vreo 20 min. timp în care s-a pregătit comanda noastră, localul s-a umplut…Tot veneau și plecau fufe pe tocuri și în rochie de seară, familii cu copii mici, bărbați la cămașă și cu cravată smd… La masa de alături vreo 5 tipe în rochii de Revelion au tot continuat preț de vreo 20 min. să-și facă poze în poziții de kamasutra (una din ele a observat că ne-am întors deranjate de stupiditatea lor….și doar s-a auzit… eiiii lasă-li fa să se uite….offf)


Nu am plătit pentru un bilet la circ, dar am nimerit la unul, involuntar și gratuit.

Pubertul a adus băuturile..iar eu am ținut să mai concretizez încă odată să-l întreb dacă nu e cu ou, în meniu asta nu este indicat și să-i spun pe un ton mai agresiv că am alergie la ou…La care el ne zice să așteptăm câteva minute că merge să concretizeze încă odată la barman… Norocul lui că a fost o băutură simplă….Deja aveam un scenariu rău în cap:)

Ce ține de prețuri, sunt mai sus de mediu. Dacă aș asocia cu deservirea și calitatea produselor, atunci aș spune că sunt chiar exagerate.

Deci…

Deservirea clienților- super proastă, chelneri aroganți (cel puțin ața care ne-a deservit pe noi așa era) majoritatea „puberți”,  personal incompetent.
Masa la care am stat era jegoasă și murdară, nimeni nici măcar nu a încercat să o șteargă la deservirea clientului. Meniul jegos, lipicios. Pahare murdare și cu urme.

IMG_20190802_201002

Mâncarea dezgustătoare și prost gătită. Deci, bucătari incompetenți.

IMG_20190802_201039

Baia cu geamuri deschise chiar spre terasa cu clienți, iar în interior nici un fel de cârlig unde poți să-ți agăți geanta. Deci respectiv trebuie să o pui undeva jos…Common.. oamenii merg la baie cu geanta, portmoneul, telefonul…mai întrebați de ce femeile merg în companie la baie?

M-am convins încă odată că ”elita” asta a societății noastre care vin în rochii de seară și costume la patru ace, la o simplă terasă, nu e de mine. Kalyanul, discuțiile despre haine la modă și bârfitul continuă a fi lucruri antipatice pentru mine până la moment.

Notă: 

  • deservire-0
  • curățenie-0
  • mâncare-0
  • anturaj- 0
  • localizare-1
    1 punct din 10…și asta e pentru comoditatea amplasării..

P.S. Suma spre achitare a fost de 388 lei…bon de casă nu am primit…

Aici las recenziile de pe tripadvisor, toate sunt recenzii negative.

Iar aici l-as o listă de cocktailuri pe care ar putea să le pregătească pentru clienți..

Acest articol nu are scopul de a face publicitate localului. Este o analiză subiectivă  conform criteriilor descrise aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s