Ale mele sfaturi

Există oameni care întotdeauna o să dea sfaturi. Nu pentru că ele ar fi utile sau ar aduce mult sens, dar pentru că așa vor ei, așa simt ei că devin utili pentru cineva. Și ce contează că sfatul lor e de rahat? Și ce contează că nu este la locul lui sau că nimeni nu la cerut? Cele 5 copeici de unu trebuie puse acolo unde nu le este locul. Pentru că așa e societatea, pentru că așa ești tu, pentru că viața ta nașpa dar vrei cumva să te simț important.
Unii trăiesc cu impresia că totul se învârte în jurul lor, își permit să țină morală și să de-a sfaturi indiferent de situație și context. Sigur, morala și sfaturile sunt două chestii tare pizdoase, dar nu trebuie să faci exces chiar dacă te simți cumva superior. E important asta pentru celălalt sau ți-a fost solicitat sfatul?! asta pentru creierașul tău acutizat mai puțin contează.

Există oameni care pentru toate au o replică și o soluție. Ei știu tot, dar absolut tot. Pam, pam și ți-au băgato brutal. Cum să te ștergi la cur, cum ar trebui să-ți miroase pârțurile sănătoase, cum ar trebui să-ți calci hainele, ce cărți trebuie să citești, ce înjurături poți să spui și ce nu ți se permite, ce filme ar trebui să privești, când ar trebui să te căsătorești, când ar trebui să faci copii…și lista asta nu mai are sfârșit. E fără limite! Cu toate astea majoritatea au o viață păcătoasă. Îmi pare grețoasă faza în care oamenii nu-și pot aprecia propriile limite. Până aici eu pot să-mi permit să vorbesc dar de aici nu-l mai fac pe expertul, ci îmi pun botniță.

Nu-mi aduc aminte să fi învățat ceva în viața mea de la oamenii care mi-au dat sfaturi și nici sfaturile lor cretine nu le-am utilizat vreodată în viața de zi cu zi. Principial, dar tu trebuie să simți pe pielea ta că ai făcut rahatul și să suporți consecințele, altfel nu înveți nimic. Toți știu asta și cu atât mai mult o bună parte din ei continuă să de-a sfaturi. Eu știu că rahatul pute în momentul în care îl răscolești. Aș fi știut eu asta dacă te-aș fi ascultat doar pe tine și doar din spusele tale? Cu siguranță nu, asta am învățat în timp prin propria experiență. 

Încercarea asta a unora de a te modela după propriile frustrări și inhibiții, de a-ți spune ce să faci, când să faci și cum să o faci mai bine, e pur și simplu egală cu o crimă, unde îi tai creanga de sub picioare doar pentru că așa consideri tu că e mai bine.

Acum pe timp de carantină vedeți-vă de viețile voastre. Citiți, beți, priviți filme și lucrați asupra propriei persoane. Unora asta chiar ne lipsește!

Sursa foto: printerest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s